Napisao/la  2021-09-27

MEMORIJAL IVANA TODORIĆA-REGIONALNI KLUB IPA ISTRA SUORGANIZATOR UTRKE-TRKAČI IZ KLUBOVA IPA NA POSTOLJIMA

(0 glasova)

U čast prerano preminulom policijskom službeniku Policijske postaje Pula – Pola Ivanu Todoriću, dana 25.9.2021.godine Policijska uprava istarska organizirala je memorijalnu utrku pod nazivom Memorijal Ivana Todorića u suradnji sa Regionalnim klubom IPA Istra,

koji se spremno uključio u ovu hvalevrijednu aktivnost, zajedno s ostalim suorganizatorima, obzirom da je otac poginulog Ivana, Zlatko Todorić, kolega u mirovini, a ujedno i član Regionalnog kluba IPA Istre. Utrka je ujedno imala i humanitarni karakter, s obzirom da je sav novac od kotizacija doniran Zakladi policijske solidarnosti koja brine o policijskim službenicima u potrebi.
Oko dvjesto policijskih službenika, umirovljenih policijskih službenika i građana obulo je tenisice i potrčalo za Ivana Todorića, policijskog službenika Policijske postaje Pula-Pola koji je prije tri godine tragično stradao u prometnoj nesreći prilikom dolaska na posao. Ivan je stradao u policijskoj odori uz koju je, kao policijsko dijete, odrastao i koju je ponosno nosio.
Trkači su mogli birati između rekreativne staze od 2.209 metara, koja se referirala na datum Ivanove pogibije i duže utrke od 11.300 metara, koja je bila prvi izazov za trkače. Obje utrke krenule su od bivšeg policijskog kampa u Valbandonu te su se spustile prema obali mora, odakle se staza šetnicom nastavljala do lučice na Puntiželi.
Sudionici rekreativne utrke vratili su se nazad istim putem, dok su sudionici glavne utrke nakon lučice nastavili cestom do tvrđave Punta Christo. Put ih je vodio kroz kamenolom, a potom u šumu sve do tvrđave Monto Grosso, uvale Zonka i obalne bitnice Valmaggiore, nakon čega su se šumskim puteljcima vratili do lučice Štinjan i nazad cestom prema Puntiželi i kampu u Valbandonu.
Nagrade najboljim trkačima uručili su Ivanov otac Zlatko Todorić, načelnik Policijske uprave istarske Božo Kirin, načelnik Policijske postaje Pula-Pola Vjekoslav Vukšić i direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj. Članovi različitih regionalnih klubova IPA-e našli su se na postolju i dokazali kako je sport važan segment njihova života, bez obzira na dob, mogućnosti treniranja i poslovne obveze, te time bili najbolji promotori zdravih stilova života. U utrci su sudjelovali i brojni članovi regionalnih klubova IPA-e, koji su došli odati počast prerano preminulom kolegi i poslati poruku o važnosti zajedništva, suradnje i međusobnog uvažavanja.
Tako su se na postolju našli  Radmila Maksimović (IPA Šibenik), Franjo Ileković (IPA Šibenik)  i Emir Jakupović (IPA Istra), dok je poredak po kategorijama izgledao ovako:
Utrka 2.209 metara – građani muškarci
1. Luka Kljajić
2. Adriann Jakupović
3. Emanuel Peruško

Utrka 2.209 metara – građani žene
1. Irena Ljutić
2. Kristina Karlović
3. Milica Gojko

Utrka 2.209 metara – policija muškarci
1. Kruno Marinović (PU ličko-senjska)
2. Ninoslav Bilić (PU istarska)
3. Antonio Marković (PU istarska)

Utrka 2.209 metara – policija žene
1. Mateja Tomić (PU zagrebačka)
2. Daniela Žibert (PU istarska)
3. Laura Hrestak (PU istarska)

Utrka 11.300 metara – građani muškarci
1. Vladimir Gnip
2. Ivan Kajfeš
3. Edin Čović

Utrka 11.300 metara – građani žene
1. Radmila Maksimović
2. Andrea Stojšić
3. Sandra Martinović

Utrka 11.300 metara – policija muškarci
1. Franjo Ileković (Uprava za granicu)
2. Emir Jakupović (PU istarska)
3. Dinko Janković (PU istarska)

Utrka 11.300 metara – policija žene
1. Vlatka Segečić (MUP, Služba za odnose s javnošću)
2. Adrijana Jerešić (PU istarska)
3. Nives Šimić (PU zagrebačka)

Utrku Memorijal Ivana Todorića organizirali su Policijska uprava istarska, Atletski savez Istre, Regionalni klub IPA Istra, Udruga specijalne jedinice policije BAK Istra i Turistička zajednica grada Pule, povodom Dana policije i treće godišnjice smrti policijskog službenika Ivana Todorića, a sljedeće godine nadamo se još većoj brojnosti, posebice  trkača iz ostalih regionalnih klubova IPA-e!

Pročitano 846 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se