Napisao/la  2022-05-23

IPA ISTRA PROSLAVILA 22 GODINE

(0 glasova)

Ovaj vikend IPA Istra je proslavila Dan kluba organiziranim druženjem u šumi Ubaš u objektu kojeg koristi Lovačko društvo „Ubaš“ u mjestu Koromačno, Raša.

Lijepo vrijeme, ugodan okoliš u netaknutoj prirodi uz more i raznovrsna ponuda jela i slobodnih aktivnosti bili su prava pozivnica svim prijateljima IPA Istre da dođu na druženje, pa su se tako osim članova IPA istre odazvali gosti iz IPA Italije: 21. delegacije Venezia Giulia, IPA Trieste i IPA Monfalcone, IPA Slovenije: IPA Gorenjska i IPA Koper, te hrvatskog kluba IPA Primorsko-goranske, a svojom nazočnošću događaj je uveličao i predsjednik IPA Hrvatske sekcije, g. Miljenko Vidak. Sam početak okupljanja obilježili su srdačni pozdravi i zagrljaji svih IPA prijatelja sa predsjednikom IPA Istre, g. Lorisom Kozlevcem, članovima Upravnog odbora IPA Istre, ali i svim članovima IPA Istre sa kojima ih veže dugogodišnje prijateljstvo, koji su jedva dočekali prestanak ograničenja vezanih uz epidemiološke mjere, kako bi se mogli družiti u živo uz piće dobrodošlice i tradicionalni bakalar i suhomesnate proizvode. Nakon ugodnog ćaskanja u ležernom tonu svatko je za sebe izabrao sportsku aktivnost u kojoj se želi oprobati, pa su se tako između pikada, briškule i trešete članovi mogli natjecati i u boćanju. Ekipe su zaista bile raznovrsne, od totalnih početnika do velemajstora koji su svojim sportskim bravurama uveseljavali dio članova koji je odlučio pauzirati od sportskih aktivnosti uz pića i bodriti natjecatelje. Sportske aktivnosti nakratko je prekinula pauza za odličan vojnički grah, kako bi natjecatelji ojačali i odigrali završnice u boljem raspoloženju. Kako su se bližili finale u sportskim disciplinama tako je i navijanje i podrška igračima postala sve jača, ali u pravom sportskom duhu pobjednici su prvi čestitali gubitnicima uz dogovor da će pokušati odmjeriti snage i sljedeće godine kako bi se vidio napredak. Nakon odigranih sportskih aktivnosti uslijedilo je proglašenje pobjedničkih ekipa i podjela priznanja kako slijedi:
PIKADO
1.    mjesto – IPA Istra
2.    mjesto – IPA Trieste-Monfalcone
3.    mjesto – IPA Koper
BRIŠKULE/TREŠETE
1.    mjesto – IPA Istra
2.    mjesto – IPA Trieste
3.    mjesto – IPA Istra II
BOĆANJE
1.    mjesto – IPA Koper
2.    mjesto – IPA Istra I
3.    mjesto – IPA Istra II

Druženje se nastavilo pripremom  još jednog tradicionalnog specijaliteta „u živo“ – fuža sa tartufima, gdje su se svi okupili oko golemog tanjura za kotlovinu na kojem su spretni kuhari „Zigante tartufa“ pred okupljenima majstorski prezentirali tajnu savršenih fuža sa tartufima. Vrlo brzo se stvorio poveći red nestrpljivih IPA članova sa tanjurima čekajući da dobiju tople fuže u savršenom umaku začinjene sa friško naribanim „Istarskim zlatom“. U završnici druženja tradicionalno su razmijenjeni pokloni, a gosti su zahvalili domaćinima na srdačnoj dobrodošlici i poželjeli još dugi niz godina uspješnog i predanog rada, ali i ovakvih zajedničkih druženja koja nas sve povezuju u duhu krilatice „Servo per amikeco!“. Želja domaćina je da se i nagodinu vidimo u Istri na sljedećem IPA druženju u još većem broju!

Pročitano 485 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Srodni sadržaj (po oznakama)

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se