Napisao/la  2024-05-16

PROSLAVLJEN DAN KLUBA U KORNARIJI

(0 glasova)

Tradicionalno je za Dan kluba IPA Istra organizirano cjelodnevno druženje u Kornariji za naše drage članice i članove i uvijek dobrodošle goste iz Hrvatske i inozemstva.

Stari prostor u kojem znamo kako proslaviti Dan kluba i puno dugogodišnjih članova i dobrodošlih novih članova bili su dobra naznaka još jednog dana prepunog razgovora uz dobru kapljicu i finu istarsku kuhinju i naravno prekrasno vrijeme u prirodi. Već na samom početku proslave skupilo se dobro društvo članica i članova iz cijele Istre, ali i naših dragih počasnih članova, te gostiju iz Slovenije, IPA Kopar, IPA Nova Gorica, te Italije - IPA Monfalcone. Predsjednik IPA Istre, kako i doliči domaćinu, sve ih je dočekivao i srdačno pozdravljao, jer se zaista radi o dragim prijateljima sa kojima IPA Istra njeguje dragocjena prijateljstva od dana utemeljenja. Nisu nas iznevjerili niti naši dragi susjedi iz IPA Primorsko-goranske, uvijek dragi gosti, te prijatelji iz IPA Šibensko-kninske.
Kako su nam mnogi gosti doputovali i po putu ogladnili, dočekani su sa istarskim bakalarom za kojeg se tražila porcija više za svakim stolom, a nastavak je uslijedio sa malo manje istarskim ćevapima, piletinom i ostalim delicijama sa roštilja. Naš roštilj majstor Mijo iz Momjana nije stigao okretati meso koliko je brzo nestajalo sa roštilj ploče, ali to nam je još jedan pokazatelj kako su se naši gosti osjećali kao kod kuće. Kako su mnogi već započeli takmičenja u boćanju i pljočkanju, roštilj je bio samo kratki predah da ekipe ojačaju mišiće i dogovore daljnju taktiku igre (nadamo se da je nekima pomoglo). Uz kolače i kavu nastavljeno je ćaskanje gostiju i druženje šetnjom po predivnoj prirodi šume Kornarija. Naši boćari i pljočkari su imali i svoje navijače. Ekipa iz Italije sa našim vrijednim curama iz kužine Lorelom i Catherinom spontano je zaigrala karte, ali nisu željeli da to uđe u natjecateljski dio radi dobrosusjedskih odnosa.Vrijedne naše cure od kuhinje Catherina i Lorela, zajedno sa Anom i Alicom brinule su da stolovi i čaše budu puni i da nikome ništa ne fali. Kao i svake godine vrhunac druženja začinili su kuhari iz Zigante tartufa, gdje je miris prve ture fuža sa tartufima privukao i one koji su se razmilili šumom, a vrlo brzo nakon podjele, stvorio se red i za drugu turu. Uslijedila je prigodna dodjela priznanja najboljim ekipama, te razmjena poklona sa našim dragim gostima. Još jednom bi željeli zahvaliti svim sponzorima koji su dali svoj doprinos.
Zaista sa ponosom možemo reći da smo uspjeli nadmašiti prošlu godinu, kako po broju prisutnih članova i članica, gostiju, ali i dobroj zabavi, tako da su nam se lanjske želje ostvarile.

Pročitano 321 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se