Napisao/la  2024-05-21

IPA ISTRA U OLIMPIJSKOM GRADU

(0 glasova)

Dana 12.05. 2024. godine, u 8.00 sati, u glavnom gradu  Bosne i Hercegovine, u Sarajevu, s Trga Prve brigade policije, u organizaciji Udruženja „Dečki u plavom“ startao je 5. SARAJEVO MARATHON, a na kojem je nastupilo oko 2.200 trkača iz 45 država.

Na ovom najvećem i najbrojnijem trkačkom događaju u BiH, sudionici su imali na raspolaganju mogućnost da sudjeluju u disciplinama Maraton (42.195 m), Polu maraton (21.098 m), 5 km, te Kids run. Posebnu specifičnost staze Sarajevo marathona je spajanje dva entiteta i grada, Sarajevo i Istočno Sarajevo, te prolazi kroz najljepše dijelove grada, sa jedne strane obale Miljacke, Baščaršije, Skenderije, pa sve do prekrasnog Vrela Bosne, počasnog kruga kroz stadion Grbavica, te povratka drugom stranom obale do mjesta starta. Shodno tome, sve pohvale organizatoru utrke Udruženju „Dečki u plavom“, kao i veliko priznanje kolegama MUP-a Kantona Sarajevo/PU Istočno Sarajevo, te GSS-u koji su na cijeloj stazi utrke provodili mjere osiguranja nesmetanog održavanja utrke, te nije zabilježen niti jedan incident koji bi narušio sigurnost trkača, kao i pohvale mnogobrojnim volonterima koji su bili na okrjepama. IPA ISTRA je imala svoga predstavnika na najtežoj utrci, maratonu, Emira Jakupovića, koji je stazu pretrčao u vremenu od 3 sata 18 minutu, te je u ukupnom plasmanu zauzeo 27. mjesto, te ujedno 2. mjesto u starosnoj kategoriji (M 50-59). Kako je inače glavni logo 5. SARAJEVO MARATHON-a „Lets run and have some fun“, pored trčanja kao glavnog razloga dolaska velikog broja trkača i njihovih pratitelja, u olimpijskom gradu su svi posjetitelji uživali u gastronomskoj ponudi u poznatim restoranima na Baščaršiji, do posjeta kulturno-povijesno-sportskim objektima, uz koje smo se emotivno vezali tijekom svih ovih godina. Na samoj lokaciji održavanja maratona, prethodnog dana održan je sajam old-timer vozila, gdje su značajna mjesta zauzela i vozila snaga sigurnosti, a što je ovom prilikom iskorišteno za fotografiranje trkača. Zbog svega navedenoga, svim kolegama topla preporuka da se u narednim godinama odluče i pojave na startu ovoga prekrasnog sportskog događaja, a onda i da se provedu uz toplu dobro došlicu sarajlija, koja se osjeti na svakom koraku.  

Pročitano 257 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se