Napisao/la  2024-06-28

NOĆNI MARATON U VOJVODINI

(0 glasova)

Dana 22.06. 2024. godine u Novom Sadu, sjedištu Autonomne pokrajine Vojvodine, održan je 15. NOĆNI MARATON u organizaciji ARK Fruška gora, koji je okupio oko 1.000 trkača u disciplinama maraton (42,2 km), polumaraton (21,1 km), mini maraton (6 km) te nordijsko hodanje.

Jedan od rijetkih trkačkih događaja u ovom dijelu regije koji se održava u noćnom terminu, bio je svakako lijepa pozivnica i prilika da na istom odluče sudjelovati i trkači IPA ISTRE, te nakon sudjelovanja na Novogodišnjoj utrci u Varaždinu, ovaj put se okušaju i na većim udaljenostima. Start svih utrka na ovom festivalu trčanja dobrih vibracija i odlične organizacije bio je u 20.00 sati na stadionu FK Index-a, a potom se nastavilo na prekrasnoj šetnici uz lijepi plavi Dunav – Sunčani kej sa pogledom na Petrovaradinsku tvrđavu, gdje se na kružnoj stazi od 7 km trčalo ukupno 6 krugova za maraton, uz lijepu podršku volontera na svim kontrolnim i okrijepnim točkama, kao i pratnju vjernih simbola maratona – komaraca, koji su također pokazali dobru formu i ustrajnost tijekom noći. U ekstremnim uvjetima i vrhuncu toplinskog vala koji je tih dana vladao u cijeloj regiji, svoje učešće i doprinos dali su članovi sekcije i obitelji Jakupović, gdje je najmlađi član Adriann među starijima i iskusnijima atletičarima zauzeo odlično 5. mjesto u ukupnom poretku, a tata Emir u najdužoj maratonskoj disciplini osvojio 4.mjesto u ukupnom poretku, te 1. mjesto u svojoj kategoriji, dok je mama Alica pružila tehničku podršku oko opskrbe trkača potrebnim napitcima tijekom utrke. Puno lijepih emocija, dojmova, dragih ljudi koje smo upoznali i susreli dobar je poziv za sve ljubitelje trčanja da posjete ovaj jedinstveni noćni događaj na prekrasnom Sunčanom keju, te uz energiju i valove plavoga Dunava istrče neku od ovih disciplina, a potom i prošetaju Novim Sadom, koji vas ne ostavlja ravnodušnim.
Možda budete te sreće pa sretnete i upoznate Garija, jer mi nismo imali priliku, zbog čega ćemo morati ponoviti ovaj posjet.

Pročitano 163 puta

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

ipa istra

SERVO PER AMIKECO

Pridružite se

Ako još niste član IPA, ovo je idealna prigoda. Stupite u kontakt s nama i postanite član.

Pridruži se